søndag 19. januar 2014

Tre ulike nettbaserte samarbeidsverktøy vi har vurdert.


Skype
Skype er et nettbasert kommunikasjonsverktøy som kommer i en gratisversjon og en Premiumversjon. Man kan oppgradere til premiumversjonen som åpner for flere funksjoner og koster en liten sum. Programmet er ganske greit å ta i bruk og det er enkelt å finne andre brukere og legge de til. Man kan utveksle dokumenter, ha gruppesamtaler (via chat) og ha videosamtaler. I gratisversjonen kan man kun ha en-til-en videosamtaler, mens i premiumversjonen kan man ha videosamtaler med flere på en gang. Da dette er et nettbasert program er det avhengig av en stabil og god internettilgang. Alle på gruppa har tidligere brukt Skype og flere av oss har erfaringer med at det er nødvendig med et godt nett for å kunne gjennomføre en videosamtale med god kvalitet. For at man skal kunne bruke programmet må dette lastes ned til maskinen i motsetning til andre kommunikasjonsverktøy som bl.a google hangouts som trenger en nettleser for å brukes.
Google Hangouts og Google Documents
I motsetning til Skype som kun kan ha enkeltsamtaler i gratisversjonen, så kan man være langt flere i Hangouts. Man kan i tillegg åpne for at flere brukere kan lytte til samtalen som del av f.eks en podcast eller la de delta. Hangout er gratis og tilgjengelig for alle som har en googlekonto. Google har en fin funksjon i sine Google Docs der alle kan jobbe i samme dokument og denne fungerer ganske bra. Siden Googles funksjoner kun krever en nettleser, så er det lett å jobbe med i skolen. Man trenger ikke å installere masse ekstra programvare, kun en evnt. plugin i nettleseren.
Facebook
Dette programmet er noe de fleste er kjent med og føler seg trygg på. Det er et sosialt verktøy der folk kan holde kontakten med venner og kjente over hele verden. Facebook er nå et av de største sosiale mediene i verden og er derfor blitt en god måte å nå ut til folk på. Gruppa vår bruker blant annet Facebook når vi skal planlegge tid til gruppearbeid og gi beskjeder, av den grunn av at vi er alle innom i løpet av dagen. Til selve arbeidet har vi bestemt oss for å bruke Google Hangouts.



Skrevet av basisgruppe 5

3 kommentarer:

  1. Hei - det er de samarbeidsverktøyene vi har valgt, men vi har også valgt Google docs for å kunne skrive inn i samme dokument.

    Anita :)

    SvarSlett
  2. Veldig fint innlegg :) vi valgte de samme samarbeidsverktøyene som dere. Vi opplevde litt problemer med google hangouts når vi skulle laste det ned og når vi skulle finne venner.

    SvarSlett
  3. Gode poenger, og et bra skrevet innlegg.

    SvarSlett