fredag 31. januar 2014

Flipped Classroom

Eller omvendt undervisning som har blitt det uoffisielle norske begrepet. Jonathan Bergenmann og Aaron Sams er to lærere fra USA er grunnleggerne av Flipped Classroom.

Dette går ut på at elevene gjennomgår det nye stoffet via video hjemme. Deretter bruker de tid på skolen for å jobbe grundigere med stoffet. Som de sa på konferansen de hadde på Bett, så er det jo ganske så tragisk at vi lærere skal gå igjennom stoffet på skolen først, også få elevene det vanskelige stoffet hjemme, hvor det kanskje er foreldre som ikke har mulighet eller kunnskap nok til å hjelpe til.

Ved å bruke Flipped Classroom kan elevene jobbe i sitt eget tempo og de har mulighet til å se videoene flere ganger, spole tilbake eller pause hvis det er noe de ikke forstår. Dette forutsetter da selvfølgelig at læreren i videoen går igjennom ting nøye, slik at det alle elevene har mulighet til å forstå hva det er snakk om. Dette blir da «leksene» til elevene, også gjør man mer utfordrende oppgaver og videre forståelse på skolen.


Ønsker du å lese mer om Flipped Classroom anbefaler jeg deg å lese boka til Jonathan Bergmann og Aaron Sams, «Flip Your Classroom: Reach Every Student in Every Class Every Day»

Basisgruppe 8

12 kommentarer:

  1. Flipped Classroom høres veldig bra ut. Svært positivt å kunne se ting om igjen når det er et behov.

    SvarSlett
  2. Ja, det ligger jo en del slike videoer ute - slik at de er tilgjengelig for alle. Jeg har benyttet meg en del av disse i egne studier også. Så det er jo kjempeflott at videoene deles på nett, slik at andre også kan ha glede av de!

    SvarSlett
  3. Spennende form for undervisning!

    SvarSlett
  4. Flipped Classrom høres spennende ut. Fint å høre om nye undervisningsmetoder som vi kan ta læring av og kanskje prøve ut selv i den norske skolen.

    SvarSlett
  5. Dette hørtes veldig spennende ut. Veldig fin at elevene kan gjøre det i sitt eget tempo ved å pause, spole osv. Veldig spennende å høre om nye metoder.

    SvarSlett
  6. Spennende undervisningsform! Hadde vært interessant å prøve ut.

    SvarSlett
  7. Spennende med flipped classroom - min sønn bruker det på Vestbygda ungdomsskole og har god erfaring med det.

    SvarSlett
  8. Flipped Classroom høres ut som en spennende måte å organisere undervisningen på. Det virker som dette er en god løsning for elevene, da de kan se videoene flere ganger og gi tilbakemelding til læreren. En ulempe er at det vil være ganske tidkrevende om man er alene på en skole om dette prosjektet, og må lage alle videoer selv.

    SvarSlett
  9. Dette vil være et spennende prosjekt å begi seg ut på. Forhåpentligvis er man flere om prosjektet, så en kan reflektere og diskutere for å oppnå optimalt samarbeid og resultat.

    SvarSlett
  10. Dette kunne jeg tenkt med å teste ut selv! Kanskje det er mer motiverende for elevene å forberede seg til timene på denne måten.

    SvarSlett
  11. Et av fremtidens konsepter, spør dere meg. Dette vil i tilfeller føre til raskere progresjon i læringen, siden rekkefølgen på introduksjon og oppfølging/fordypning da blir riktig og gjort på riktig sted.

    SvarSlett
  12. Flipped Classroom høres ut som en spennende form for undervisning! Artig å bli kjent med nye programmer, et tydelig "fremtidens konsept". :)

    SvarSlett