mandag 27. januar 2014

Google hangout


Innlegg nummer to fra gruppe 9.

Vi i gruppe 9 har prøvd ut Google Hangout. To av gruppens medlemmer brukte pc, mens den tredje brukte en Androidbasert mobiltelefon.

Vi fant ut at dette kunne være et flott alternativ til både Facebook, Skype og Adobe Connect. Et flott verktøy både for samarbeid og i undervisning. Grunnene til vi synes at dette er et godt verktøy er mange. Hangouts kan benyttes med pad, tab, mobiltelefoner (Android og iOS) og pc, og gjør at du kan gjøre samtalene mer artige ved hjelp av små figurer (emoji-tegn) og bilder. Det sies at et bilde kan si mer enn 1000 ord, og det gir de muligheten til her. De små emoji-tegnene gjør det lett å uttrykke seg, om man er enig eller ikke, om man er vekk fra skjermen en stund eller lignende. I tillegg kan man ha gruppevideosamtaler med opp til 10 personer på en og samme gang. Det beste er at det i motsetning til Skype er gratis. Man kan legge til flere folk i pågående videosamtaler direkte fra mobile enheter og pc.

Vi oppdaget at de som benyttet pc kunne dele flere elementer seg imellom, mens sistemann gikk glipp av det hele fordi man var med i samtalen via mobil. Man må f.eks veksle mellom å strømme video eller å chatte via skrift. På mobil må man bryte videostrømmen og benytte et annet vindu, mens man har disse to funksjonene i samme vindu på pc. Man kan se hvem som har lest meldingene og hvem som holder på å skrive en melding.
Hvis de ikke sitter ved datamaskinen, ringer telefonen deres så de kan delta. Dersom du skriver med en person som ikke er tilgjengelig for øyeblikket, får personen et varsel neste gang man logger seg på. Om det tar lang tid mellom samtalene kan man se gjennom tidligere Hangouter, med bilder og det hele.

Man skal visstnok kunne bruke andre apper og visuelle- og lydeffekter under videosamtalene, men disse testet vi ikke ut. Hangout gjør det f.eks. mulig å se Youtube-videoer sammen og samarbeide via Google Disk, i tillegg til at det fungerer direkte i Gmail.

Hangouts er tilgjengelig via Gmail, Google+ eller mobilapper via Google Play og App Store.

Gruppe 9 (Lisbeth, Kirsten og Abby)

9 kommentarer:

  1. Flott å vite at noen andre har fått til Hangout! Jeg selv lastet ned programmet på pc, men det var umulig å finne de andre på gruppen min der. Synd at vi ikke fikk prøve det.

    SvarSlett
  2. Spennende og interessant å høre om deres erfaring fra Google hangout.

    SvarSlett
  3. Hei. Det er godt å høre at dere hadde gode erfaringer med Google Hangout. Jeg tror det er interessant for meg å teste ut dersom jeg skal ha gruppeveiledning med dere. Fordi det er et verktøy dere har tilgang til i skolen etterpå i motsetning til Adobe connect. Rolf

    SvarSlett
  4. Fïnt å høre om andres erfaring med dette samarbeidsverktøyet. Gruppen jeg er på bruker dette og det fungerer godt.

    SvarSlett
  5. Vi har også prøvd google hangout. Resultatet ble litt variert. For det første var det vanskelig å finne hverandre, vi fant ut at det er lurt å ha ett profilbilde. Videre fikk to av oss kontakt og to ikke. Vi har også opplevd at meldinger på hangout ikke kommer frem. Vi har derfor brukt en lukket gruppe på facebokk som samarbeidsverktøy. Vi vil bruke Google docs for å dele dokumenter med hverandre.

    SvarSlett
  6. Gruppen min har også tatt i bruk dette og det har fungert godt. Så det var interessant å lese om deres erfaringer når det blir brukt både data og mobiltelefoner, for det har ikke vi testet ut ennå.

    SvarSlett
  7. Gruppen min har også tatt i bruk dette og det har fungert godt. Så det var interessant å lese om deres erfaringer når det blir brukt både data og mobiltelefoner, for det har ikke vi testet ut ennå.

    SvarSlett
  8. Flott at dere hadde gode erfaringer med Hangout. Jeg selv har aldri brukt det før, så høres interessant ut og noe som må prøves ut :-)!

    SvarSlett
  9. Så bra at dere hadde gode erfaringer med Hangout:-)

    SvarSlett