søndag 19. januar 2014

Vurdering av tre ulike kommunikasjonskanaler

De tre kommunikasjonsverktøyene vi har valgt å vurdere er Skype, Facebook og Adobe Connect. Vi vil se på hvilke fordeler og ulemper vi legger merke til ved disse kanalene.

Det første vi vil ta for oss er Skype. Dette er i hovedsak et gratisprogram man kan laste ned på datamaskinen. Om man vil utvide funksjonene kan man velge å oppgradere versjonen, men da med noen ekstra kostnader. Vi syns skype er et bra kommunikasjonsverktøy å bruke ved langdistanse kommunikasjon og for eksempel om man er på ferie. Fordelen med skype er at man kan både sende filer, videochatte, vanlig chat og ringe som vanlig til mobiltelefon. Ulempen mange ser ved skype er at man kun kan utføre en til en samtaler. Dette oppgraderes ved premiumversjonen.

Det andre kommunikasjonsverktøyet vi vil se på er facebook. Dette er en kanal som nok er en av de mest brukte. Dette kommer nok av de mange mulighetene man har. Facebook er i motsetning til Skype en nettbasert kommunikasjonskanal hvor man da må ha tilgang til et nettverk, eller ved bruk av 3G på mobiltelefonen. På facebook kan man blant annet føre en til en samtaler, gruppesamtaler, videosamtaler, dele bilder og statuser. Eneste ulempen noen kan se ved facebook er at det kan bli avhengighetsskapende og at man bør være litt oppmerksom på hva man legger ut av bilder fordi disse blir fanget av «internettbobla» med en gang man har trykket på «publish».


Den siste kanalen vi vil vurdere er Adobe Connect. Dette er den kanalen vi har vært minst borti og er dermed minst kjent med. Dette er i likhet med Facebook en nettbasert kommunikasjonskanal. Fordelen med denne kanalen er derimot at man kan ha veldig mange deltakere på en gang og det er veldig mange funksjoner man kan dra nytte av hvis man for eksempel vil bruke det til å utføre et «møte». Man kan ha avstemning, bildedeling og fildeling. Ulempen vi ser ved Adobe Connect er at vii syns det er litt vanskelig å orientere seg og finne frem til de ulike funksjonene. Derimot kan dette være fordi det er en kommunikasjonskanal vi ikke har dratt like mye nytte av som for eksempel Facebook og derfor ikke er like godt kjent med. 

Basisgruppe 7.

3 kommentarer:

  1. Dumt at man må oppgradere til premium med Skype for gruppevideosamtale.

    SvarSlett
  2. Syns Skype er et ok program. Dumt at man må oppgradere og betale ekstra for å kunne ha en gruppesamtale.

    SvarSlett
  3. Jeg er også enig i at det er kjedelig å måtte betale for å oppgradere slik at man kan få til gruppevideosamtaler. Det er jo ofte dèt som er artig. :) Samtidig er jeg veldig fornøyd med Skype, synes det er lett håndterlig og det dekker alle mine behov.

    SvarSlett