fredag 24. januar 2014

Ulike former for kommunikasjonsverktøy


Vi har sett nærmere på fordeler og ulemper ved to forskjellige kommunikasjonsverktøy. De to vi har valgt å ta for oss er følgende Facebook og Adobe Connect.

Facebook
Facebook er et nettsamfunn med over 600 millioner aktive brukere på verdensbasis. Facebook er tilgjengelig for flere plattformer som f.eks. pc, Androidbaserte enheter og enheter med et halvspist eplelogo.  For PC er nettsamfunnet internettbasert, mens det for de to sistnevnte er det utviklet egne applikasjoner som må installeres på enhetene. For å benytte seg av dette sosiale nettverket må man opprette en brukerprofil. Ved hjelp av denne profilen kan man utveksle private og offentlige meldinger, filer, gruppesamtaler, videosamtaler, statusoppdateringer og bilder med andre brukere. Facebook gir mulighet til å lage vennelister, grupper, arrangementer og muligheten til å blokkere andres profiler.
Ulemper: Facebook gjør til stadighet om på sikkerhetsinnstillingene, og kan være vanskelig å sette seg inn i dersom man aldri har benyttet dette sosiale nettverket tidligere. Det kan ta tid å opprette profilen som skal benyttes ettersom den kan inneholde hele livshistorien din. Kan ikke ha gruppevideosamtale. 
Fordeler: Man kan være flere i en gruppesamtale når man skriver. Man kan dele filer og opprette lukkede grupper.

Adobe Connect
Adobe Connect er et nettbasert (etter hva vi har forstått så er dette flash-basert) og krever ingen installasjon. Programvaren gjør det mulig å dele filer, ha web-konferanser og man kan dele skrivebordet med hverandre. Møterommene er delt inn i pods som alle har forskjellige egenskaper.
Ulemper: Krever at man logger inn og oppretter møterom. Krevende å sette seg inn i alle funksjoner og muligheter.
Fordeler: Muligheter for både video og audio samtaler, samt «chat-funksjon». Er tilgjengelig som applikasjon for Androidenheter. Man kan opprette avstemninger som gjør det lett å komme frem til demokratiske avgjørelser


Gruppe 9 (Lisbeth, Kirsten og Abby)

3 kommentarer:

  1. Har foreløpig bare gode erfaringer med Adobe Connect. Syns programvaren har mange bra funksjoner.

    SvarSlett
  2. Godt skrevet! Jeg selv bruker lite av Adobe Connect, fordi jeg syns at den er mer komplisert pga av alle de forskjellige funksjonene, enn andre kommunikasjonsverktøy. Men den fungerer sikkert bra, dersom man har satt seg godt inn i programvaren.

    SvarSlett
  3. Enig med Elba over her. Jeg synes også Adobe kan være litt "kronglete" å sette seg inn i. Det kreves litt av brukerne, og dermed kan mulighetene for å benytte dette som kommunikasjons-verktøy begrenses. Jeg tror derfor at man bør benytte seg av en enklere variant enn Adobe Connect ved daglig kommunikasjon.

    SvarSlett