tirsdag 28. januar 2014

Dåpen

Endelig er vi i gang med de siste 15 stp. av IKT for lærere, våren 2014. Den første dagen inneholdt blant annet presentasjon av emner som skal gjennomgås i løpet av semesteret. Det startet med en liten presentasjon av hvilke lærere vi kommer til å ha. Etter at de hadde presentert seg selv, snakket Odd Eriksen litt om hva vi kom til å møte på i studiet. Vi ble med andre ord kjent med planen vi skal følge, både arbeidskravene og mappeoppgavene vi skal gjøre, siden de teller 30% av den avgjørende karakteren. Basisgrupper ble også dannet denne dagen. Dette fordi at det er en del gruppearbeid i dette faget. Dette er gruppen vår: Elisabeth Linn-Marie Heidi Kristian Kristoffer Vi valgte å gå sammen fordi vi har den samme timeplanen, og det ville gjøre synkroniseringen av gruppearbeidet lettere. Så av den grunn er det lett å finne tid til å jobbe sammen. Vi ble også presentert for noen programmer som vi kunne bruke når vi skulle samarbeide over nett. Vi valgte ganske fort å bruke Adobe Connect da alle har tilgang på det, og fordi det programmet byr på mange muligheter når det kommer til deling av filer, skjerm, video og lyd. I siste del av timene ble vi presentert med hva IKT i skole og hverdagen var og hva det hadde å by på. Alt i alt så var dette en veldig fin start på IKT for lærere. Heidi, Elisabeth, Linn-Marie, Kristian og Kristoffer

10 kommentarer:

  1. Tror dette kommer til å bli et lærerikt halvår :)

    SvarSlett
  2. Ja, dette kommer til å bli bra! Jeg gleder meg spesielt til det internasjonale prosjektet, og synes det var veldig interessant med presentasjonen til Hilde Øen forrige forelesning.

    Det er ingen tvil om at vi kommer til å ha godt nytte av dette kurset når vi kommer ut i jobb! :)

    SvarSlett
  3. Ja, det er å håpe at dette blir et lærerikt halvår. Virker litt kaotisk nå i starten, men det blir nok bra når vi kommer ordentlig igang:))

    SvarSlett
  4. Enig i at det er mange muligheter med Adobe connect, det er synd at det ikke er tilgang på dette programmet ute i skolene (siden det er ett betalingsprogram) vi har derfor valgt å ikke bruke det. Vi prøvde ut Adobe i høst og det fungerte til og fra. Vi har valgt å bruke facebook som "hovedkanal"i vår gruppe.

    SvarSlett
  5. Det er nok lurt å benytte seg av et "gratisprogrammer" under store deler av studiet også, ja. Slik at det er disse man kan best når man skal ut å bruke det med elevene, og kanskje ikke bruke like mye tid på de man ikke får brukt videre. En (les: jeg) bør jo tenke litt over dette når en er ute og søker etter programvare til bruk i undervisning, for jeg kunne fint ha gått på en bommert der! ;) ;)

    SvarSlett
  6. Jepp! Gratisprogrammer er gull å ha! Men kjekt å hvite hvilke andre muligheter vi har der ute å da :)

    SvarSlett
  7. Tenk at vi har kommet så langt allerede, eksamen nærmer seg med stormskritt!

    SvarSlett
  8. Opp gjennom studietiden på HiØ har jeg hatt et svært godt utbytte av flere av programmene vi er blitt presentert for i IKT-sammenheng, både i forbindelse med skolerelaterte oppgaver, og ikke minst i praksis. Mange av dem kommer jeg nok til å fortsette å bruke i lang tid fremover!

    SvarSlett
  9. Flott gruppe. Mye fine folk. Deilig å se lyset i tunnelen! Lykke til med innspurten!

    SvarSlett
  10. Lenge siden dette ble skrevet! Nå er undervisningen ferdig og bare eksamen som gjenstår!

    SvarSlett