søndag 1. april 2012

Erfaringer med bruk av wiki

Det var interessant å få innføring i wikibøker, da ingen av oss i gruppa var kjent med det fra tidligere. Vi deltok i gruppa som skulle forbedre siden om musikkinstrumenter. Wikibøkene er en god ressurs for lærere. Og det at alle har mulighet til å kunne redigere er en fordel. Hvis alle lærere hadde vært flinke til å dele med seg på disse sidene ville de blitt enda bedre. Men samarbeidsprosjektet vi skulle gjennomføre på skolen ble en liten utfordring. Årsaken til dette var at gruppa ble overlatt til seg selv for å finne ut hvordan man skulle jobbe. I en arbeidssituasjon ville det vært en rektor eller en teamleder som hadde fått et ansvar. I dette prosjektet ble det til at noen måtte ta et initiativ for at vi skulle få en leder med klare retningslinjer. Utfordringene lå i at kriteriene for dette prosjektet ikke ble lagt ut før etter at arbeidet ble satt i gang, og man må ha kjennskap til koding etc for å kunne bruke redigeringsverktøyet. Dette gikk bra pga at vi hadde fagkyndige personer med i gruppa, hvis ikke hadde vi kanskje stått litt fast. Kanskje dette er med på å begrense deltagelse fra lærere rundt omkring i landet. Vi mener også at de som jobber med Wikibøkene bør bli flinkere til å markedsføre de blant både studenter og lærere, slik at dette blir en god ressurs.

Det var morsomt å se hva såpass store arbeidsgrupper av studenter klarte å få til på liten tid. Gode kunnskaper, effektivitet og samarbeidsånd gir gode resultater.

Andrea Wang Krogstad, Bjørg-Anita Strand og Janne M. Johannesen

1 kommentar:

  1. Interessant å lese om utfordringene deres! Her brukte vi google docs som en god hjelp, hvor vi lagde et utkast til det vi ville legge ut, noe som fungerte veldig fint!
    Er veldig ening i at Wikibøkene burde markedsføres bedre! Det er jo en fantastisk ressurs om man vet hvordan det skal brukes.

    SvarSlett