mandag 2. april 2012

Wikibok eller wikispace?

I arbeidet med del 1,2 og 3 av mappeoppgave 2 har klassen benyttet seg av wikibooks, wikispaces og wikipedia. Vi har ikke brukt Wikipedia, og kommer derfor ikke til å omtale det i dette innlegget. I deloppgaven som handlet om "Helleristninger i Østfold" brukte vi wikispaces. Dette er et verktøy som er forholdsvis enkelt å forstå og bruke for både lærere og elever. Her trenger en ikke å tenke på html-koder og avanserte funksjoner, ettersom redigeringssiden har ferdig kodede knapper. Wikibooks brukte vi i deloppgaven om å "revidere en wikibok". Dette verktøyet er litt mer avansert i forhold til at en må kjenne til/finne frem til html og funksjoner selv for å for eksempel få overskrifter eller sette inn bilder. Selv om wikibooks er litt mer avansert å ta i bruk, ser resultatet her mer ryddig ut. Wikispaces er kanskje best å bruke på de yngre elevene, ettersom alt ligger til rette for at de selv klarer å organisere skrivingen og oppsettet på en grei måte, mens wikibooks kan tas i bruk senere i grunnskolen, da elevene er litt eldre?


Henriette, Miriam og Beate

3 kommentarer:

  1. Vi brukte ikke wikispaces eller wikibooks som en del av vår oppgave. Flott at dere forteller litt om hvordan det fungerer slik at vi som ikke hadde det kan få litt mer forståelse for det. Skal jeg bruke dette verktøyet vil jeg være bevisst på hvilket klassetrinn jeg eventuelt bruker det på.

    SvarSlett
  2. Høres ut som om dere har god peiling på hva dere skriver om;) og jeg er veldig enig i det dere har kommet frem til med at wikibok passer til ungdomsskolen og wikipages til litt yngre elever.

    SvarSlett
  3. Veldig enig i det dere sier, jeg følte også at wikibok var litt mer vanskelig, og man måtte kunne enkel html. og wikispaces er lettere, og ikke minst litt mer fargerik(noe som ofte er viktig for barna;)).

    SvarSlett