tirsdag 17. februar 2015

Virtuell virkelighet i skolen

Alle som er kjent med spill og spillteknologi har fått med seg at virtuell virkelighet har blitt mer og mer relevant de siste to årene med selskaper som facebook, sony og google. Hvis dere vil lese litt ekstra om teknologien så kan dere sjekke ut Oculus Rift . I hovedsak handler det om et par briller som er koblet til en pc. Disse brillene ville fylle hele synsområdet ditt og når du roterer hodet så vil det samme skje i "spillet". Dette gir en følelse av at du faktisk er i verdenen som "spillet" lager. En Tek.no artikkel viser et eksempel. 

 I skolesammenheng ser vi store muligheter for simuleringer eller visualiseringer. Eksempeler kan være:

1. Simulering under havoverflaten for å se dyrene med sine egne "øyne" både i forhold til størrelse og utseende i en 3D omgivelse. Under vann!

2. Visualisering av landskaper i tilknytning til geografi/naturfag etc. (dinosaurer)

3. Yrkesrelaterte simuleringer uten at det blir farlig. 

4. Reise i tid og rom med sine egne øyne. 

Visualisering er et viktig verktøy for mange elever for å forstå teorien og koble den opp mot virkeligheten. I den fremtidige digitale hverdagen så tror vi at virtuell virkelighet vil være vanlig i norske hjem og kanskje skolen bør være tidlig ute?

Kom gjerne med kommentarer eller andre områder i skolen der slike teknologiske duppeditter kan brukes? 

11 kommentarer:

  1. Det hørtes utrolig spennende ut for elevene å ha muligheten til å se noe av fagstoffet så realistitsk som dere beskriver! Det er også en fin måte å treffe ulike læringsstiler på, kanskje spesielt for de elevene som lærer best visuelt. Hverdagen blir jo bare mer og mer digitalisert, så det er absolutt viktig at skolen henger med på utviklingen!

    SvarSlett
  2. Dette virker veldig spennende! Er det sånn at dette fungerer i dag når det gjelder spill, men ikke når det gjelder vitenskapelige emner? Vet du/dere om det i finnes noen program som dette som man kan ta elevene med inn i? Teknisk museum og andre viten-sentere har jo 3D-fremvisninger, så noe er jo produsert. Men produsert i 3D for bruk i klasserom? Dette var VANNvittig spennende :)

    SvarSlett
  3. Dette er en teknologi jeg virkelig håper at rekker å komme inn i skolen, før jeg er ferdig som lærer. Måten virtuell mulighet åpner for utforskning, vil være enormt positivt i mange fag. De aller fleste fag har ett eller flere emner som egner seg for en slik utforskning. Ta for eksempel historiefaget. Mange elever synes nok det er vanskelig å se for seg hvordan byer så ut i middelalderen. Det finnes allerede ressurser som kan hjelpe, men ingen av de lar eleven gå rundt i byen selv. Dette er selvfølgelig en av de mest åpenbare bruksområdene, men etter som som teknologien blir mer utbredt, vil det nok komme smartere og smartere løsninger.

    SvarSlett
  4. En helt utrolig spennende teknologi som kan hjelpe mange elever å bli engasjert og tiltrukket av flere viktig fag, som naturfag, samfunnsfag, historie mm.

    SvarSlett
  5. Oculus rift er et veldig spennende produkt, og hvis denne typen teknologi kommer inn i skolen i fremtiden tror jeg absolutt at det kan være med på å skape større forståelse av hvordan ting har sett ut o.l.

    SvarSlett
  6. Dette er spennende teknologi som man bare kan håpe kommer inn i skolen, da det kan ha bortimot uendelige muligheter for å ta elevene med på "reiser" og lære ting på en måte vi ikke har mulighet til i dag.

    SvarSlett
  7. Høres kjempekult ut, dette må vekke alles interesse og være veldig lærerikt! Spørsmålet er jo når dette kommer inn i skolen, hadde vært flott å få en slikt fantastisk verktøy med meg som kommende lærer!

    SvarSlett
  8. Det du presenterer her virker veldig spennende. Det første som slår meg er potensialet, og de mange ulike mulighetene denne teknologien medfører. Jeg ser for meg at dette kan brukes for å gjøre undervisningen mer interessant, samtidig som det kan brukes som et hjelpende verktøy! Potensialet og mulighetene er ihvertfall store, så får tiden vise når og hvordan dette kommer inn i skolen. Som du/dere er inne på er nok dette noe som kommer til å bli mer og mer vanlig i de norske hjem. Det hadde dermed hvert fint om også skolen kom tidlig på banen.

    SvarSlett
  9. Det er spennende med ny teknologi og man kan håpe at man kan få det inn i skolen fort. Dette fordi man da har mulighet til å treffe langt flere barn med undervisningen. Man vet jo barn lærer på ulike måter, gjennom denne måten vil man kunne få kunnskapen ut til flere barn.

    SvarSlett
  10. Det er spennende med ny teknologi og man kan håpe at man kan få det inn i skolen fort. Dette fordi man da har mulighet til å treffe langt flere barn med undervisningen. Man vet jo barn lærer på ulike måter, gjennom denne måten vil man kunne få kunnskapen ut til flere barn.

    SvarSlett
  11. Dette skulle jeg gjerne ha testet selv! Tror mange hadde syntes dette hadde vært stilig og lærerikt. Spesielt morsomt hadde det vært med en undersjøisk reise. Eller sett andre dyr i deres rette omgivelser.

    SvarSlett