lørdag 19. januar 2013

Som oppgaven tilsa skulle vi teste ut forskjellige kommunikasjons programmer. Vi testet google hangouts, og Skype. Adobeconnect har vi også prøvd, via ikt som gikk i høst. Personlig så syns vi at Adobe er uoversiktelig, mye som man skal følge med på og det teller ikke positivt at man må betale for det. Om man jobber på en skole som har økonomi og er villig til å betale for lisensen så er det jo fint, men dette programmet var det vi minst likte.

Skype er en fin måte å få kontakt med andre på, den enkle utgaven er gratis og alle klarer å laste ned, innstalere og bruke det raskt.

Google hangouts hadde mer effekter og var mer gøyal, hadde litt problemer med å få lagt til folk i samtalen i starten, men med litt effektiv hjelp fra flittig medstudent løste deg seg.

Vi hadde en liten diskursjon på hvordan man som lærer skulle brukt disse verktøyene best mulig. Vi har forstålese for bruken av flipped classrom, men så vidt vi forstod de programmene vi testet så gikk det ikke å ta opp/filme seg for dette var jo live. Er det da ment som et verketøy for å skulle gi tilbakemeldinger til elevene? Vi diskuterte dette, og lurer da på om man kan vi gå ut fra at elever har tilgang til pcer i dag?
Ser poenget med at man får ansikt til ansikt gått gjennom ting, og at eleven da kanskje husker bedre hva de får beskjed om å forbedre istedet for å bare få en skriftlig tilbakemelding. Man sparer også tid på å ikke måtte ta ut elever fra egen eller andre læreres timer.. Men spørsmålet mitt er da, når på døgnet skal dette gjennomføres? Elevene har sikkert aktiviteter etter skolen, og læreren har vel et privatliv etter arbeidstiden?

Men alt i alt, enkle og greie programmer som er lette å bruke.

Gerd Monica, Elisabeth, Stine og Petter

4 kommentarer:

  1. Jeg er enig i at Skype er et godt verktøy å bruke i skolen. Det er lett å forstå i forhold andre programmer.

    Marie Støle Klemetsen.

    SvarSlett
  2. Gratis programvare er alltid greit å bruke så lenge det er bra, og det er jo Skype. Dersom en skulle fått elever til å kommunisere digitalt er Skype et godt verktøy da en ikke kan tvinge elever til å betale for en programvare som koster penger.

    Julie

    SvarSlett
  3. Helt enig med refleksjonene deres! Jeg opplevde mye av det samme som dere, bortsett fra med Adobe Connect. Selv har jeg brukt det mye som lesing til eksamen med min studiegruppe, og dette har fungert supert. Det tok litt tid for meg å forstå programmet, men etter man har kommet over den kneika, så er det et godt program å bruke, men til sitt bruk!

    SvarSlett
  4. Jeg har hatt noe blandet erfaring med nevnte verktøy. Vi hadde også problemer med å finne personer, samt å få lagt til hverandre i samtalene på Google hangout. Da vi først var inne, var det et artig program, som helt sikkert kan brukes. Jeg hadde også problemer med Skype da vi skulle teste dette programmet. Den ene feilmeldingen etter den andre dukket opp på skjermen. I en klasseromssituasjon ville dette ført til en del frusterasjon, noe som understreker viktigheten av at utstyr og programvare er "oppe og går" på skolen.

    SvarSlett