tirsdag 22. januar 2013

Kommunikasjonsprogrammer, uke 3



Vi har i dette ukesoppdraget testet ut de nettbaserte samskrivnings- og kommunikasjonsverktøyene Skype og Fronter.
Vi startet med å teste ut programmet Skype. Vi var 3 personer som gjorde dette sammen, og ingen av oss har brukt dette programmet mye. Vi hadde en gruppesamtale hvor vi testet ut hvordan det fungerte å utføre en samarbeidsoppgave i fysikk. Vi synes at Skype fungerte som et godt verktøy. Det var lett og oversiktlig å forstå for oss alle tre. Vi fikk kommunisert bra, og tegninger og figurer vi viste til hverandre ble godt sett. Det vi merket med Skype som ikke var fult så bra var å sende hverandre bilder. Dette synes vi at tok litt tid, så dette fungerte ikke så bra synes vi. I tillegg var lyden litt hengende innimellom, men dette har nok mest med dårlig nettforbindelse, samt at ingen av oss brukte headsett. Nytteverdien av Skype synes vi er høy. Dette er godt verktøy å bruke når man skal samarbeide med oppgaver slik som oss, men også som et kommunikasjonsmiddel mellom venner, familie osv. I skolesammenheng synes vi også at Skype er et godt middel å benytte seg av. Med dette verktøyet har man mulighet til å kommunisere med for eksempel andre skoler, men samtidig føle at man er sammen. Vi likte Skype godt!
Det neste verktøyet vi prøvde ut var Fronter. Dette var vi alle tre godt kjent med. Vi prøvde å sende hverandre mail, snakke sammen og lete frem medlemmer av ulike grupper som for eksempel å finne mailen til en medstudent. Fronter er et særdeles godt verktøy når det gjelder å finne informasjon slik som mail, publiserte pensumkapitler osv. Fronter synes vi var lett å bruke, oversiktlig og et godt middel når det gjelder å få informasjon innenfor de gruppene du er medlem av. Det å kommunisere direkte online over Fronter derimot, synes vi ikke var så bra. Det gikk fint an å skrive, men det var ingen mulighet til å for eksempel sende filer eller bilder (i hvert fall ikke som vi fant).
Vi synes at begge verktøyene vi testet ut var gode, men på forskjellige måter, og de bør brukes i forskjellige sammenhenger.

Marie, Stine, Diana og Julie

2 kommentarer:

  1. Synes dere peker på gode ting med både Skype og Fronter som begge er to kommunikasjonsverktøy som går an å benytte seg innenfor et pedagogisk perspektiv.

    Fredrik Hansen

    SvarSlett
  2. Enig med dere i at verktøyene har litt forskjellige bruksområder, og at de bør brukes ut i fra hva man ønsker å gjøre.

    Elisabeth

    SvarSlett