torsdag 22. januar 2009

Refleksjoner rundt arbeidet på IKT for lærere

Hei alle sammen.

I studiet har vi lagt opp til at dere skal gjøre et arbeidskrav. Alle må skrive fem innlegg og 10 kommentarer i denne bloggen. Arbeidskravet vil bli vurdert til bestått/ikke bestått, men inngår ikke direkte i den endelige karakter dere får. Nedenfor står det litt mer om arbeidskravet

1. Du må lage 5 blogginnlegg selv

Hensikt med å bruke blogg er at studentene skal dokumentere systematisk faglig refleksjon rundt egne arbeidsprosesser og undervisning knyttet til studiet i IKT.

- Det er krav om at du må skrive minst 5 blogginnlegg selv (minimum 100 ord per innlegg)
- Minimum 2 av innleggene må ha et bilde (eller en videosnutt). Ved bruk av bilder må dere følge opphavsrettslige regler.

Hvilke tema skal jeg som student skrive om:

- Minimum et av blogginnleggene skal være knyttet til refleksjon rundt bruk av wikibooks. Lengden på dette innlegget skal være minimum 200 ord.
- Andre blogginnlegg kan omhandle problematikk knyttet til egen praktisk bruk av IKT i undervisningen. Dette kan enten være i egen yrkesutøvelse (for lærere) eller i forbindelse med praksis (for lærerstudenter).
- Blogginnleggene kan også være relatert til hvilket utbytte man har hatt av undervisning man har deltatt på i forbindelse med studiet i IKT for lærere.
- Det er også mulig å skrive en mer personlig kommentar til noe man har lest om IKT, enten i nyhetsdebatten eller i faglitteraturen.

Tanken er at bloggen skal gi rom for mer personlig refleksjon rundt det man erfarer i studiet. Det er en fordel om man gjennom blogginnleggene klarer å skrive om noe der man både kan trekke inn både egne erfaringer og noe litteratur man har lest.


2. Du må gi 10 kommentarer på andres blogginnlegg.

- Du skal også kommentere på 10 andre blogginnlegg. Her er det ikke noe minimumskrav knyttet til antall ord.

Dette er for å få dere til å lese hva andre skriver. Den beste måten å holde oversikt over når andre skriver i gruppebloggen er ved å benytte seg av en eller annen form for RSS-abonnement.


NB! Dere kan kikke på bloggene til fjorårets studenter dersom dere ønsker å se på eksempler på hvordan man kan bruke blogg.

3 kommentarer:

  1. Hei. Finnes det en liste over literatur knyttet til pensum? Eller skal vi bare lete og finne selv.

    SvarSlett
  2. Pensumliste ligger oppgitt til oppe til venstre på hovedsiden for IKT for lærere

    SvarSlett
  3. Ja, jeg så det etter at jeg hadde spurt... : )

    SvarSlett