torsdag 17. februar 2011

Trender!

Det er et faktum at porno og sex ikke lenger er mest populært på internett. Sosiale medier som Facebook, LinkedIn og YouTube har nå overtatt tronen.

I følge Google Trends viste svært få hva Facebook var i 2006, mens mot slutten av 2008 passerte nettsamfunnet de klart mest populære søkeordene. Nå har antall brukere av Facebook passert 500 millioner brukere. Det vil si at hvis Facebook hadde vært et land, ville det vært verdens 3.største etter Kina og India.

Sosiale medier er i all hovedsak i bruk blant barn, ungdom og unge voksne. Men flere og flere voksne har også begynt å se gledenog nytten av det. Gjennom de sosiale mediene tilfredsstilles “innbyggerne” gjennom kjente begreper for “god kommunikasjon”. Regelmessig feedback, bli hørt, gode relasjoner og synlighet er alle områder Facebook tilrettelegger for de som har en brukerkonto. Nettopp dette er områder alle ønsker og trenger, også elever.

Flere kommuner har tatt i bruk teknologier som Fronter, og noen skolen begynner å bli gode på det. Vi må nok regne med at sosiale medier blir en større del av hverdagen for både elever og lærere, og kanskje de kommunene som har stengt de sosiale mediene må revurdere det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar