lørdag 19. februar 2011

Audacity

På 2.trinn har vi brukt Audacity programmet. Dette kan lastes inn gratis og er et fantastisk morsomt program.
Før jul så brukte vi programmet da vi sang julesanger...vi spilte inn sangene ved hjelp av programmet og etterpå brente vi en CD med alle sangene på. Veldig spennende for barna å høre seg selv synge:) Vi fikk tatt et bra coverbilde av elevene og vi kopierte flere CD`er. Disse solgte elevene på juleavslutningen... og foreldrene kjøpte i bøtter og spann. Flotte gaver til besteforeldre:) Slik fikk de inn flere tusen kroner i klassekassa, gjett om de var stolte. Mulig det blir en ny Cd med sommersanger før ferien:) Med dette programmet kan musikkundervisningen få en ny dimensjon. Mange elever liker å synge og å dikte egne sanger....de kan lett lære seg dette programmet og ha mye morsomt med dette, både på skolen og hjemme:) Husk bare å bruke en tålig brukbar mikrofon. Den som er innebygd i PC`en er ikke alltid like bra. De er ikke så dyre, men jeg vil anbefale å bruke en ekstern mikrofon, det vil også gjøre innspillingen enklere.

5 kommentarer:

  1. Det hørtes veldig motiverende ut! Det er utrolig hvilke muligheter vi har for å drive motiverende undervisning for elevene ved hjelp av digitale verktøy, vi må bare bruke kreativiteten vår:)

    SvarSlett
  2. Jeg har gode erfaringer med bruk av programmet for fremmedespråkelige elever. Fint måte å høre sin egen stemme på.

    SvarSlett
  3. Kjempe fint program. Ikke bare hører elevene sine egne stemmer, men de blir samtidig veldig bevisste på hva de skal si.

    SvarSlett
  4. Hørtes morsomt ut. Trinnet vårt hoppet på et opplegg fra et firma som kommer på skolen å tar opp sangene vi synger, så lager de en CD, for så å selge dem til foresatte.
    Bedre å lage de nesten gratis selv!

    SvarSlett
  5. Et meget godt verktøy for elevene til å øve seg som fortellere eller presentatører...

    SvarSlett