onsdag 16. februar 2011

Mobbing

Sitter å ser på VG sin hjemmeside og leser debatten om mobbing. Det er helt utrolig at ikke landets skoleledere kan ta dette mer på alvor! Hvordan skal barn og unge lærer det faglige hvis de har en hverdag som preges av misstrivsel og redsel? Her må virkelig skolens ledelse og andre voksne ta ansvar! Jeg vet det er lærere som har gitt opp fordi de ikke får gehør hos ledelsen når det gjelder mobbing på skolen. Vi kan da virkelig ikke være bekjente av at barn og unge mobbes! Jeg mener også at foreldrene til mobberne må ta en stor del av ansvaret her. Det er viktig at det jobbes med holdninger hjemme og ikke minst med vanlig høflighet.
Manko på sosiale antenner, god oppførsel og konsekvenser er stort problem blandt mange barn og unge i dag. Egoet blir dyrket og mange barn/unge mangler empati. Flott at mobbeproblematikken har blitt løftet frem i lyset igjen, og jeg håper at den enklete skole og ledelse tar dette på alvor...at det ikke bare blir prat denne gangen også!!! Det er mye som ser bra ut på papiret, men mange mangler styrken til å sette det ut i live!

4 kommentarer:

  1. Enig! Særlig den nye "trenden" med digital mobbing, bør tas på alvor av skoleledelser og lærere.

    SvarSlett
  2. Helt enig om at vi som voksne må være tydelige på at dette ikke er akseptabel oppførsel. Det er ikke lov å snu seg vekk å late som at man ikke ser...!! Jeg har opplevd at foreldre til barn som er mobbere nekter for at barna deres kan være sånn, og det er klart at det ikke gjør situasjonen noe bedre for dem som blir mobbet. Folk må åpne opp øynene selv om det er tøft å se sannheten i hvitøyet!

    SvarSlett
  3. Tror at den enkelte lærer spiller en stor rolle når det gjelder å oppdage og ta tak i mobbesaker. Spesielt i friminuttene, og rett etter at det har ringt inn, tror jeg lærere som har inspeksjon kan gjøre en viktig jobb ved å være ekstra våkne.

    SvarSlett
  4. Helt enig med deg, men man jo ruste barn til å tåle litt også da.

    SvarSlett