onsdag 29. februar 2012

Smart Board


Smart Board i undervisningen.    

Når det gjelder bruk av Smart Board eller interaktive tavler i undervisningen kan er det vanskelig å forstå hvordan man har klart seg uten tidligere. Det er et helt genialt verktøy hvor man har nærmest ubegrenset med muligheter. Digitale tavler gjør det mulig å engasjere klassen på en helt unik måte hvor både de steke og de svake elevene kan bidra. Undervisningen blir mer spennende og (forhåpentligvis) mer meningsfylt.

Den ene av oss på gruppa er så heldig å arbeide på en skole hvor det er Smart Board i alle klasserom, noe som burde være krav på alle skoler.

 Økten med Hanne Wågsås gav oss mange nyttige tips i lærerhverdagen.

Vi har laget et undervisningsopplegg beregnet på 4 trinn i norsk.

Kompetansemål for 4. klasse norsk er blant annet:

- ordklasse og deres funksjon.

Vi laget derfor et opplegg på temaet ordklasser. Undervisningsopplegget er beregnet til 1 skoletime. Elevene kan komme frem til Smart Boarden enten i grupper på 2-3 eller alene.

Selv om dette undervisningsopplegget er beregnet på 4 trinn har den ene av oss som jobber med norskopplæring for voksne innvandrere prøvd det ut med stor suksess. Særlig vellykket var det for de som sliter med norskspråket.

Marita V Jacobsen og Tori Parton

11 kommentarer:

  1. Susanne Andersen3. mars 2012 kl. 10:17

    Interessant innlegg. Ja, Smartboard er helt klart et flott verktøy i undervisningen.

    SvarSlett
  2. Smartboard er gull verdt. Interessant at det er prøvd også i norskopplæringen for voksne innvandrere.

    SvarSlett
  3. Dette ser bra ut, men jeg skulle gjerne vite mer om hvorfor det fungerte så godt for voksne innvandrere... Kanskje dere har noen tips og ideer i forhold til hva vi kan gjøre i skolesammenheng for de yngre?

    SvarSlett
  4. Katrine sier:
    Morsomt at dere har prøvd ut opplegget på voksne innvandrere og at dette var en suksess. Smartboard er noe alle bør jobbe med.

    SvarSlett
  5. Dette hørtes bra ut. Jeg gleder meg til jeg selv får prøvd meg enda mer på smartboard!

    SvarSlett
  6. Prøvde smartboard på skolen i forbindelse med geografi undervisning i forrige uke, var helt genialt at man kunne skrive navn på landene på landene på selve kartet :) Gull verdt for både elevene og meg

    SvarSlett
  7. Det blir spennende å bruke Smartboard når jeg kommer ut som lærer selv, men tror det er greit å øve seg litt på forhånd. Opplevde at å "kaste seg ut i det" ikke funket så godt da jeg prøvde sist!

    SvarSlett
  8. Takk for tilbakemeldinger :-) Når det gjelder Smart-Board i forhold til innvandrere er det et utrolig fint hjelpemiddel når det gjelder å visualiser. På samme måte som for "vanlige" elever er det mange som lærer best når de kan se , høre og "ta på" stoffet. De liker å komme fram til tavla , både for å skrive og "trykke" på den . I tilegg er det veldig greit i forhold til å bruke film og andre interaktive undervisningsopplegg. Alt går fort og greit, og man har alt tilgjengelig hele tiden .Og husk , øvelse gjør mester :-)

    SvarSlett
  9. Det burde vært mange fler Smart Board på skolene! Det er et veldig bra verktøy som gjør undervisningen enklere og mer motiverende. Synd mange ikke har tilgang til det.

    SvarSlett
  10. Jeg er helt enig at Smart Board burde vært satset mer på i skolene. Det er motiverende og kunnskaps givende for elevene.

    SvarSlett
  11. SMARTboard burde virkelig bli en del av ethvert klasserom. Som dere har nevnt, mulighetene er så mange, og det er bare fantasien som setter grenser! Det er så fint at man bruke det selv som lærer, men også at det er enkelt og greit for elevene å bruke. Når man først har tatt i bruk og blitt vant til dette verktøyet, er det et fantastisk hjelpemiddel. Gleder meg til å komme ut i jobb, og forhåpentligvis få jobbet enda mer med interaktive tavler!

    SvarSlett