torsdag 16. februar 2012


Smart Board

Vi syns at Smart Board er et veldig godt verktøy å bruke for oss lærere i skolen. Den kan brukes på alle trinn, både i store og små grupper, og i alle fag.

Vi fikk en flott forelesing av Hanne Wågsås. Vi lærte masse om å bruke de ferdiglagde malene som ligger under Lesson Activity Toolkit. Og vi fikk mange gode eksempler på aktiviteter under de ulike kategoriene. Det viste seg, at det nok ikke er så vanskelig å lage egne flotte opplegg for elevene med de malene. Vi syns at vi fått skikkelig inspirasjon og motivasjon til å bruke Smart Board mye videre i egen klasse. Vi satte i gang med å lage et opplegg for småskoletrinnet i norsk der elevene skal øve på substantiv og verb.  

Vi har prøvd det ut på 2. trinn og 3. trinn og vi sitter igjen med veldig god opplevelse om at elevene likte dette. På 2. trinn tenkte vi at det er som en innledning for å lære ordklassene.  Vi mener at det er viktig at vi allerede fra starten bruker riktig begrep på ordklassene. På 3. trinn har de lært ordklasser og kan da øve seg på en god og morsom måte. Elevene opplever det veldig motiverende, fordi de ikke ser det som direkte læring uten mer som lek og spill.

Anne Grete Lindahl, Wenche Scott Hagen og Susanne Andersen



 

5 kommentarer:

  1. Det er flott at man får en innføring i interaktive tavler som viser at dette faktisk er et verktøy som er greit å bruke for de fleste:) Etterhvert som man kommer mer inn i det kan man sette seg mer inn i ulike finesser og detaljer og variere bruken enda mer. Det viktigste er bare å komme igang syns jeg!:)

    SvarSlett
  2. Jeg bruker SmartBoard så fort jeg får mulighet. Jeg er selvlært og da er det alltid moro å finne noe som jeg ikke har oppdaget ennå, eks Lesson Activity Toolkit. Glimrende!

    SvarSlett
  3. Helt enig med dere - Det er et fantastisk hjelpmiddel i skolehverdagen!

    SvarSlett
  4. Katrine sier:
    Helt enig! SmartBoard er et flott verktøy. Morsomt at det er så mange muligheter der.

    SvarSlett