torsdag 23. februar 2012

Nettbrett i skolen

Nettbrett er en teknologi som har kommet for å bli. Og så lenge det er så viktig i hverdagen er det også viktig at elevene får møte det. Vi har gjort en vurdering av hva vi mener er fordeler og ulemper med nettbrett i skolen.

Nettbrett har mange fordeler. Det er et verktøy som er enkelt å bruke, og man finner raskt den informasjonen man er på jakt etter. Vi tror at på sikt vil det meste bli liggende elektronisk og elevene kan få tak i alt på nett. Slik som skolebøker kan nok kanskje i fremtiden bli liggende bare i elektronisk utgave. Da kan kanskje behovet melde seg for at alle elever må ha nettbrett og lese skolebøkene der. Fra skolens ståsted vil nok dette bli en økonomisk gevinst, selv om nettbrettene pr i dag koster en del penger.

Men vi mener at det ikke bare er fordeler med å bruke nettbrett i skolen. Når skolen skal investere i kommunikasjonsredskaper bør de tenke bredt. Elevene må også kunne bruke dette som arbeidsverktøy. Og skal de ha nettbrett, må skolen også investere i både tastatur, mus etc. Vi mener at en vanlig pc er lagt mer til rette for slikt type bruk. Skjermen er også større, slik at det blir enklere for elevene å jobbe på den. Hvis skolebøkene på sikt kun blir lagt på nettet, så mener vi at det å sitte og lese dette bare elektronisk også kan ha påvirkning på elevenes læringsstrategier. Alle i vår basisgruppe er enige om at ting som skal læres godt må vi printe ut. Det blir slitsomt for øyet å lese over lang tid, og ikke kan man markere ting i teksten underveis, slik vi kjenner teknologien.

Uansett fordeler og ulemper, nettbrett er en del av dagens teknologi, og skolene må følge med i tiden. Derfor mener vi at i en eller annen form bør nettbrett kjøpes inn på de ulike skolene. Det er ikke alle barn som får mulighet til å møte dette i hjemmet, derfor er det viktig at skolen legger til rette for det.

Andrea Wang Krogstad, Bjørg-Anita Strand og Janne M. Johannesen

9 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig i at nettbrett er fremtiden,og at det hadde vært supert å ha det på skolen. Dessverre tror jeg nok vi bare kan drømme om å få nettbrett på skolene med det første med den økonomien skolene har i dag.

    SvarSlett
  2. Bra innlegg. Nettbrett er utrolig bra og hendig. Men trur nok ikke det får sin plass i skolehverdagen på veldig veldig mange år (hvis det ikke da allerede har kommet noe nytt og bedre)

    SvarSlett
  3. Spennende tema og ta opp! Jeg er enig med at det å lese på nettbrett kan bli litt slitsomt i lengden, men det finnes mye bra med de og. Man kan faktisk streke under med både gul og rosa tusj i disse e- bøkene(i hvertfall noen)om man vil. Og de har lenker til nettsider som du kan klikke deg rett inn på, og det kan man ikke i de vanlige bøkene.

    SvarSlett
  4. Susanne Andersen12. mars 2012 kl. 11:01

    Flott innlegg. Ja, jeg er enig i at nettbrett er kjempe fint, og veldig flott å bruke i skolen. Men det er nok lenge til vi får det.

    SvarSlett
  5. Absolutt noe som bør satses på, men det må flere midler til før det blir gjennomførbart. Mange muligheter for forskjellige undervisningsopplegg med nettbrett, så spennende å se hvordan det videreutvikles.

    SvarSlett
  6. Jeg er en av dem som er litt skeptisk til bruk av nettbrett i skolen, men det hadde vært spennende å se hvordan det hadde fungert! Men på mange skoler er fortsatt PC noe de har mangel på...

    SvarSlett
  7. Jeg er også litt skeptisk i bruk av nettbrett i skolen, men ser også at det kan være en fin måte å la elevene prøve seg ut på. Det er da en forutsetning av at skolen har ressurser til å anskaffe seg dette, og slik tek nologi er jo kommet for å bli......

    SvarSlett
  8. Nettbruk kan sikkert være nyttig. Men det har vel ikke kommet noen form for office programmer til nettbrett enda(?) Så vil kanskje fortsatt fungere med pc i skolen.

    SvarSlett
  9. Det finnes fordeler og ulemper ved å bruke nettbrett, slik som med alle andre ting i skolen. Jeg tenker at å bruke en vanlig pc må være den beste løsningen dersom en skal skrive dokumenter og liknende. Nettbrett er kanskje bedre på spill og applikasjoner?

    SvarSlett