fredag 12. april 2013


WIKI

 


Jeg har bidratt med litt mer tekst til fortellingen om det å legge ut bilder av andre på nettet, og har i den sammenheng lenket videre til Nettvett.no. Siden sier noe om hvordan man skal gå frem når man legger ut bilder av andre personer på nettet, og viser igjen til paragrafer i Norges lover.

Ved å ha en felles tilgjengelig plattform som lærere og elever kan benytte seg av får man lettere tilgang til informasjon som man kan jobbe videre med, eller man kan få tips og ideer til egenproduserte wikier.

 

Bruk av wiki i undervisningen kan kanskje bidra til å gi elever en følelse av eierskap. De produserer noe som andre kan bruke og videreutvikle. Man får også muligheten til å videreutvikle andres arbeid, bidra til å gjøre det mer informativt og mer tilgjengelig for andre. At elevene får eierskapsfølelse og at de vet arbeidet de legger ned i å lage en wikiside vil komme andre til nytte, vil jeg tro kan bidra til å skape et engasjement. Elevene vil kunne se at arbeidet de gjør har en betydning. Samtidig som elever lager wikisider med faglig innhold, og øker sin kunnskap om temaet det jobbes med, lærer elvene også å beherske digitalt verktøy. Både i form av pc, legge inn egenproduserte tegninger eller bilder som demonstrasjon til temaet.

Kan se at dette er et nyttig program som også kan bidra til å skape engasjement. Det forutsetter at læreren har en plan med wikisiden og opplegg rundt det å lage siden. Som lærer bør man sette seg inn i funksjonen, ellers tror jeg dette er et verktøy de fleste vil kunne klare.

 

 

Gerd Monica Rønning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar