søndag 7. april 2013

VIL SKAPE VERDENS BESTE SKOLE


Vi har kommentert en interessant artikkel fra tv2.no:

«Som første barneskole i landet får alle elevene fra første til syvende klasse ved Vågåmo skole i Oppland egne skole-pc-er». IKT- bransjen håper at dette skal bli fremtidens skole. Målet er å gi elevene bedre læring. Som det står skrevet har de sett at disse PC- ene gir bedre leseresultat og at barna skriver mer.
Etter å ha lest denne artikkelen sitter vi igjen med mange tanker og refleksjoner. Vi synes dette prosjektet virker nytt og spennende, men allikevel sitter vi igjen med mange spørsmål i forhold til hvor mye tid man skal bruke på PC-en, satt opp mot «vanlig» tavleundervisning med blyant og papir. Vi tror absolutt at dette er med på å berike læringen, men tror også en kombinasjon av flere undervisningsmetoder gir best resultat, da variasjon og kreativitet er viktig. Som det kommer frem i artikkelen virker det som om elevene synes det er veldig stas og gleder seg over å ha sine egne PC-er, noe som kan være med på å engasjere og motivere elevene fra tidlig alder.
Det er spennende å følge med på slike nye prosjekter, og se om det har en positiv eller negativ effekt.

Elise og Siri

6 kommentarer:

  1. Hei!
    Den artikkelen leste jeg også i forrige uke. Veldig spennende med slike prosjekter og ikke minst å høre om læringseffekten etter noen år! Nylig har Fagsjefen i Frderikstad kommune ønsket at en klasse/gruppe ved en barneskole skal teste;bruk av nettbrett i opplæringen. Nødvendig utstyr skla være på plass før skoleåret 2013/14 starter. Så det er bare å søke, dere:) Søknadsfrist innen 1.mai!!

    SvarSlett
  2. Flott at det gjøres forsøk med hele skoler. Håper flere skoler over hele landet tør å prøve det samme, slik at vi får resultater fra skoler med ulikt elevantall og geografisk plassering.

    SvarSlett
  3. Helt enig! Jeg liker refleksjonene deres, og det blir spennende å se om det blir noen læringseffekt ut av det!

    SvarSlett
  4. Dette er spennende tema, virkelig en spennende fremtid i skolen! Det skjer utrolig mange store endringer nå!

    SvarSlett
  5. Jeg er også litt splittet når det gjelder dette temaet. Vi vet godt at det går mot nyere tider, og databruk er mye mer aktuelt enn det har vært før. likevel lurer jeg på om for mye databruk kan hemme elevenes motoriske evner som før kom automatisk?

    SvarSlett
  6. Bra skrevet. Vil bare minne om at hvis dette skal telle som et gruppeinnlegg i henhold til arbeidskravet, så er det dessverre litt for kort.

    SvarSlett