torsdag 4. april 2013

Samarbeid over nett



Ukesoppdrag, uke 3

“Studentene tester nettbaserte samskrivingsverktøy og kommunikasjonsformer ved hjelp av verktøy som Adobe Connect, Skype, Fronter, Windows Live, Lync, Google Hangouts, Google Disk og evt. egne forslag. En kort evaluering av hvordan verktøyene fungerte og en vurdering av nytteverdien publiseres på gruppebloggen."

Fra tidligere erfaringer, valgte gruppen å fokusere på å samarbeide over Skype og teste ut dette programmet som vi kanskje får mye bruk for senere. Vi har også lagt hverandre til på facebook og snakker mye sammen der også, i og med at de fleste nå til dags er på facebook flere ganger om dagen, noe som gjør det lettere tilgjengelig enn for eksempel Skype.

Skype fungerer utmerket både til å snakke med hverandre ved å bruke mikrofon, samtidig kan vi også se på hverandre mens vi snakker igjennom et webcamera. Vi følte at når 3 personer skulle skrive i samme oppgave, kunne det fort bli mye kluss.  Til denne oppgaven forsøkte vi å bruke google disk, da dette også er noe gruppen har noe erfaring med. Vi føler at google disk er en god erstatning til Microsoft Office, hvis skolene kun har tilgang til gratisprogrammer som for eksempel Openoffice, men vi tror ikke at vi kommer til å bruke dette framover. Vi føler vel at det letteste er å sende dokumenter til hverandre på mail, og heller snakke sammen i en gruppesamtale på Facebook.

Tine, Vivian, Hans

6 kommentarer:

  1. Vi har hatt mye samarbeid over nett i vår basisgruppe. Det som har fungert best er facebook. Vi opprettet vår egen gruppe, der bare vi har tilgang. Her har vi lagt ut det vi vil dele og gjort avtaler. Facebook er noe vi uansett bruker i hverdagen, så greit å bruke noe vi allerede har.

    SvarSlett
  2. Enig med dere og Eiren. Facebook er tilgjengelig så og si hele tiden, og vi føler og det er naturlig å kommunisere der - om vi må kommunisere over nett. Deling av dokumenter har vi og gjort på både mail, facebook og i dropbox, som har vært naturlige delingsarenaer for oss.

    SvarSlett
  3. jeg bruker også mye facebook til kommunikasjon, og opplever at samskriving med dokumenter som regel fungerer best når man sitter sammen og jobber.


    Carine

    SvarSlett
  4. det var nok det vi fant ut, at FB var den beste løsningen :)

    SvarSlett
  5. Vil bare minne om at hvis dette skal telle som et gruppeinnlegg, så er det dessverre for kort (jf. arbeidskravet om skriving i blogg).

    SvarSlett
  6. Synes selv at Facebook er mest effektivt å kommunisere på, mest på grunn av at det er mest tilgjengelig o gsosialt akseptert av alle. De andre programmene må man vite eksisterer samt ha en eller annen form for innmeldign før man kan bruke dem. man må også via videostrømming ha et relativt bra internetttilgang.

    SvarSlett