Da vi først fikk oppgave å redigere en artikkel i wikibooks, eller wikibøker som det heter på norsk, ble jeg litt usikker på hvordan det skulle gå. Da vi satte i gang skjønte jeg fort at dette ikke er så vanskelig som det høres ut som. Hvem som helst kan gå inn å endre artikler og man trenger ikke være logget inn for å gjøre det. Vi skulle også legge inn hyperlenker og bilder, noe som heller ikke bød på store problemer.
Gruppa mi skulle redigere en artikkel som heter ”Barn og unges digitale hverdag”. Det var veldig rart å skulle forandre på en artikkel noen andre har skrevet, men allikevel må det gjøres noen ganger. Mye av det som stod i denne artikkelen har forandret seg litt fra da den ble skrevet, og da er det viktige at man oppdaterer dette.
Når man skal forandre en artikkel som ligger på internett er det viktig at man kommer med korrekt informasjon. Hvem som helst kan lese artikkelen og da kan man ikke skrive ting man ikke vet stemmer. Derfor leste vi artikler om temaet vi fant på nettet og sjekket ”Trygg bruk – undersøkelsen”. I tillegg til dette la vi inn noen egne meninger i forhold til nettvett.
Jeg syns det å jobbe med wikibøker er en fin erfaring å ta med videre. Det er en flott ressurs å benytte seg av i skolen. Og la elevene prøve seg på dette kan være spennende for dem, og de lærer mye av å finne informasjon å legge inn. Det som er flott med et slikt opplegg er som nevnt tidligere at man kan oppdatere informasjonen i artikkelen, da det er mye som utvikles raskere enn før.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar