mandag 2. mars 2015

Video som læringsressurs

I forelesningen til Magnus Nohr var det mye snakk rundt produksjon av videoer som læringsressurs i flipped classroom. I dette innlegget vil vi snakke om virkemidler for å lage gode læringsvideoer. Husk at det tar tid og masse øvelse før man blir skikkelig god, og i starten så er det viktigst å bare prøve å produsere en video.

Bruk illustrasjon
Å se på at en person bare sitter der å forklarer kan fort bli kjedelig. Bruk derfor bilder/illustrasjoner eller forklar mens du tegner for eksempel for å gjøre det interessant!

Eks: Forklaring på EU

Tidsbruk
Som Magnus også påpekte i sin forelesning så er tidsbruk veldig viktig når det er læringsvideoer. Videoene skal helst ikke være for lange fordi da ser ikke elevene/studentene hele videoen og begynner å kjede seg. Prøv derfor å del opp videoene i mindre temaer og heller lage flere videoer.

Engasjement
Den som forklarer i videoen må ha en form for engasjement i stemmebruken og/eller kroppsspråket eller så smitter det over på seeren som vil slutte å se på videoen. Et godt eksempel er vsauce fra Youtube som er en mester på engasjement:

Farligste stedet på jorda!

Hvis det er flere som kommer på viktige ting å tenke på når man lager videoer så legg gjerne igjen en kommentar!

2 kommentarer:

  1. En flott oppskrift selv Magnus ville vært stolt av. Jeg tenker at kreativitet også bør nevnes. Klipping og redigeringen av selve videoen er avgjørende for om videoen ser fengende ut. Som dere sier dette krever trening som alt annet, du må tørre å gjøre feil og det er ikke farlig å "drite seg litt ut".

    SvarSlett
  2. Trening gjør mester. Det må til, men det jeg synes er viktigst er tiden. Det må ikke bli for langt. Tydelighet og tiden. Vi har en tendens til å prate for mye, derfor er kort og konsist VIKTIG.

    SvarSlett