onsdag 2. mars 2011

eTwinning

I dag startet vi med eTwinningsprosjektet vårt i 5. klasse. Vi brukte omtrent tre skoletimer. Det første vi gjorde var å ta et klassebilde. Elevene skrev derette en tekst på engelsk om seg selv, som vi skal legge inn i TwinSpace sammen med bildet. I tekstene står det litt om hver enkelt elev, og noe om hva eleven har på seg. Elevene i samarbeidsklassen vår i Praha skal ved hjelp av tekstene finne ut hvilken tekst og elev som hører sammen. De skal også lage en tilsvarende oppgave til elevene våre. Elevene syntes det var kjempemorsomt å bruke det engelske språket i en virkelig situasjon, og gleder seg til å jobbe videre!

7 kommentarer:

  1. Jeg synes vi hadde en fin økt! Elevene var engasjerte og gleder seg veldig til å få svar fra samarbeidsklassen i Praha!

    SvarSlett
  2. Jeg gleder meg til fortsettelsen :o)

    SvarSlett
  3. E-twinning er spennende, vi har fått flere henvendelser og det ser ut til at vi vil opprette et prosjekt med en klasse fra Tyrkia. Elevene vi har på 7. trinn har allerede skrevet selvbiografier på engelsk. Morsomt å se hva som kommer ut av det.

    SvarSlett
  4. Høres ut som en spennende måte å jobbe med engelsk på. Elevene blir motiverte fordi det er budskap som skal nå andre mennesker, og derfor en reell situasjon der de må bruke det engelske språket. Dermed vil nok mange av elevene automatisk bli ekstra opptatte av at det de skriver skal være riktig. Virker positivt og motiverende for elevene.

    Fredrik Hansen

    SvarSlett
  5. Liker tanken på å bruke et "ikke engelskspråklig" land. Da trenger ikke elevene og læreren!! å være like bekymret for sin engelsk.

    SvarSlett
  6. Så spennende. Jeg har ikke fått prøvd det ut selv, men gleder meg til å gjøre det når det blir mulig. Virker utrolig motiverende, spennende og givende for elevene.

    SvarSlett
  7. Har ikke brukt det selv, men det høres ut som en fin måte å motivere elevene til å praktisk bruke språket!

    SvarSlett